De bästa förutsättningarna för ett företagslån

Precis som privatpersoner kan ta lån kan även företag göra det. Företagslån beviljas till både små, medelstora och större företag. Förutsättningarna för att få ett bra företagslån är flera: Du ska ha en bra återbetalningsförmåga i din verksamhet, du får inte ha några betalningsanmärkningar och du kan ofta jämföra mellan olika långivare för att hitta det bästa lånet snabbare på en jämförelsesajt.

Hitta ett lån som passar ändamålet
Som företag står du ofta inför en rad tveksamma beslut. Beslut som kan verka fantastiska på ytan men som behöver rejäl finansiering från företagslån.net. Ofta kan det medföra att du undviker att ta steget med rädsla för att misslyckas och hamna i sjön.

Många långivare som erbjuder just företagslån hjälper olika verksamheter att hitta det bästa lånet med utgångspunkt i vad man ska ha lånet till. Ska du till exempel köpa fastigheter eller vill du köpa upp ett lager? Behöver du kapital för att finansiera en kollektion? Eller vill du investera i andra företag för att få ut en bra vinst senare?

På nätet kan du idag hitta många grundliga jämförelsesajter men du kan också vända dig till exempelvis Almi Företagspartner som ger bra företagslån med bra räntor. De hjälper även till så att du hittar din nisch om du står i beslutet om att öppna ett nytt företag.

Börja i liten skala
Som nyföretagare är det lätt hänt att bli överväldigad av alla idéer som finns därute. Men att börja för hårt och ligga ute med för mycket pengar kan bli en dyrköpt läxa om din idé till slut inte håller. Det är faktiskt bättre att börja i det lilla och utöka med tiden när du ser att pengarna strömmar in. Detta gör också att banken får ett större förtroende för dig och vill låna ut me

Räkna på lån

r pengar i ett senare skede.

Uppstartslån för köp av inventarier
När du är helt ny i din bransch kan du behöva ett uppstartslån för att köpa in nya inventarier som dator och andra prylar för att hålla företaget igång. Du kan också behöva hyra en lokal för att ha en bas. Många företag i nyöppnat skede hyr en plats på ett kontorshotell – det blir ofta billigare och är ett smart sätt att knyta nya kontakter. Be om ett uppstartslån till att börja med om du inte har tillräckligt med kapital. Visa då upp din budget och din affärsplan samt all annan säkerhet du har för att kunna backa upp lånet både på kort och lång sikt.

Säkerhet i ett företagslån
När du tar ett större företagslån vill banken också ofta ha någon form av säkerhet. Säkerheten kan vara tillgångar du redan har i företaget såsom dyrare inventarier och liknande. Många långivare erbjuder också factoring som lösning, vilket betyder att dina kundfakturor står som säkerhet för lånet. Om du vill säkra dina kort kan du också själv stå som borgensman för lånet. Då förbinder du dig att gå in och betala om ditt företag inte skulle gå med så stor vinst som du väntat dig eller om företaget får svårt att betala tillbaka pengarna.

Ju längre ditt företag har funnits desto lättare är det ofta att ta ett företagslån. Det är ingen garanti men oftast så är det så. Se till så att du kan visa upp bokslut, bevis på tillgångar och annat som styrker att du är med i branschen och att ditt företag håller sig flytande. Att bevisa lönsamhet är ett starkt kort som ofta höjer dina möjligheter skarpt när du står och ska ta ett företagslån.